Energielabels Stadskantoren - MoveNext: Duurzaam advies voor openbare gebouwen
  • Energielabels Stadskantoren

Energielabels Stadskantoren

De verzamelnaam van publieke gebouwen voor lokale overheden die een publieksfunctie hebben. De gebruiksfunctie is vaak gecombineerd: kantoor en balie/bijeenkomst. Voorbeelden zijn gemeentehuizen, gebouwen van de rechterlijke macht, van gemeenschappelijke regelingen en dergelijke. Vaak toch ook hét visitekaartje van lokale overheden, waar mensen in bijzondere omstandigheden komen. U begrijpt, deze gebouwen hebben bij uitstek een voorbeeldfunctie wbt de verplichting tot verduurzaming en energielabels. 

Duurzaam Advies Voor Publieke GebouwenDe verschillende functies hebben een onderscheiden norm voor de energieindex. Bij de opname deelt onze energie adviseur het gebouw in in delen en bepaald de gebruiksfuncties. Vervolgens bepalen de thermische schil (isolatie/ramen/deuren) en de installaties (verwarming/koeling/ventilatie) de energieindex en daarmee het enerigelabel.

Let op: publieke gebouwen van de overheid hebben een voortrekkersrol in verduurzaming en móeten een energielabel hebben. Tenzij het een monument is of het heel kort in gebruik is. Verder móet dit energielabel ook zichtbaar voor iedereen opgehangen worden (de zgn. afficheringsplicht).

Lees hier meer over de energielabel verplichting van overheidsgebouwen

Of Klik hier voor meer informatie over energielabels voor gemeentes en meer!