BLOG: ERKENDE EPA-U ADViSEURS MET EEN MISSIE - MoveNext: Duurzaam advies voor openbare gebouwen
home
 

Bel 071 5241835

BLOG: ERKENDE EPA-U ADViSEURS MET EEN MISSIE

BLOG: ERKENDE EPA-U ADViSEURS MET EEN MISSIE

U bezoekt het blog over erkende EPA-u adviseurs met een missie. 
Geschatte leestijd: 3 minuten
Klik hier voor de hoofdpagina


Het gebouw en z'n energielabel. Elk gebouw heeft een verhaal. Soms is dat heel kort: 'er móet nu een energielabel komen'. Het kan ook veel langers zijn: het Energielabel als nulmeting voor een transitie naar minder energiegebruik.

Als erkende EPA-u advsieurs hechten wij veel waarde aan het maatschappelijk belang van onze werkzaamheden. Het energielabel is immers een goede stap in de richting van het verduurzamen van Nederland. Desgewenst geven wij alleen het energielabel af, maar nog liever denken wij mee over hoe we u naar een nog groener energielabel krijgen. Want wij zijn erkende EPA-u advsieurs met een missie: duurzaamheid stimuleren met een energieneutraal Nederland als doel.

Het Energielabel Het energielabel is hét label voor utiliteitsgebouwen. Dit vertoont hoe energiezuinig het gebouw is en waar nog de meeste winst kan worden behaald op het gebied van duurzamheid. Dat is ook precies waar de erkende EPA-u adviseur u met raad en daad kan bijstaan. De U uit EPA-U staat voor utiliteitsgebouw: gebouwen zonder woonbestemming. Denk aan winkels, kantoren, scholen, ziekenhuizen en bedrijfsgebouwen.

Het energielabel is verplicht bij transactie: verkoop, verhuur of oplevering. Bij zo'n transactie is de eigenaar verplicht een afschrift van het energielabel aan de nieuwe huurder of eigenaar te overhandigen. Ook hier kunnen wij, als erkende EPA-u adviseurs, u bij helpen. 

De registratie van het energielabel is anders dan bij woningen. U heeft bij een label voor utiliteitsbouw namelijk een erkende EPA-u adviseur nodig voor de opname van het label en de registratie ervan bij het RVO. 

Heeft u interesse in het aanschaffen van een energielabel? Boek dan hier uw erkende EPA-u adviseur.

WET- EN REGELGEVING ENERGIELABELS Gebouwen met een oppervlakte vanaf 500 m2 standaard bij verkoop, verhuur of oplevering. De kleurcode voor het energielabel is zowel bij woningbouw als utiliteitsbouw gelijk: Energielabel A (donkergroen) is zuinig, energielabel G (rood) is onzuinig.

Maximale boete en handhaving: De Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT) controleert op de aanwezigheid van een energielabel. Bij het ontbreken van een geldig label tijdens een transactiemoment riskeert de eigenaar van het utiliteitsgebouw een bestuurlijke boete die kan oplopen tot € 20.250.

Verplichting energielabel C kantoren 2023: Vanaf 2023 is ieder kantoor in Nederland groter dan 100m2 verplicht om minimaal energielabel C te hebben. Deze wetgeving is momenteel nog in ontwikkeling. Voor verdere informatie kunt u terecht op Energielabel C kantoren. 

Wacht dus niet langer en boek hier uw erkende EPA-u adviseur!

 
Label en advies aanvragen. Klik hier